میکرونیدلینگ-microneedling

میکرونیدلینگ-Microneedling

میکرونیدلینگ(Microneedling) چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش زیبایی کم تهاجم است که با تحریک تولید کلاژن مشکلات پوستی را درمان می کند. این درمان ، با استفاده از سوزن های بسیار ریز و استریل شده، سوراخ های بسیار ریزی را در پوست ایجاد می کند.

روند بهبودی پوست پس از میکرونیدلینگ می تواند به کاهش ظاهر اسکارها و لکه های تیره و همچنین بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند.

همچنین در مواردی مشاهده شده که میکرونیدلینگ به رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی کمک می کند

اگر از سلامت خوبی برخوردار هستید و نگرانی های پوستی خاصی دارید که به درمان های خانگی یا سایر روش ها مانند لایه برداری شیمیایی پاسخ نداده اند، میکرونیدلینگ میتواند انتخاب ایده آلی برای درمان شما باشد.

آیا میکرونیدلینگ خطر دارد؟

میکرونیدلینگ یک روش کم تهاجم است و نیاز به زمان کمی دارد.این روش برای اکثر افرادی که از سلامت کلی برخوردار هستند، ایمن در نظر گرفته می شود.

این روش ممکن است برای افرادی که از داروهای خاص آکنه استفاده می کنند، برای افرادی که آکنه فعال دارند، یا برای کسانی که پسوریازیس یا اگزما متوسط ​​تا شدید دارند، مناسب نباشد.

ممکن است تا چند روز پس از عمل، قرمزی و سوزش جزئی را تجربه کنید.

میکرونیدلینگ چقدر زمان میبرد؟

هر جلسه ممکن است حدود 30 دقیقه طول بکشد.

بهتر است برای انجام این کار به یک متخصص پوست، جراح پلاستیک یا جراح زیبایی با تجربه مراجعه کنید. ممکن است برای گرفتن بهترین نتایج به چندین جلسه میکرونیدلینگ نیاز داشته باشید.

میکرونیدلینگ بر چه مواردی تاثیر میگذارد؟

میکرونیدلینگ در درمان اسکارهای جزئی مربوط به آکنه،جای زخم و علائم کشش پوست موثر است. همچنین میکرونیدلینگ در ایجاد پوست روشن تر و سفت تر نیز تاثیرگذار است.

نتایج ایده آل پس از چندین جلسه به دست می آید حتی ممکن است نیاز به یک برنامه طولانی مدت داشته باشید.

فواید میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ به دلیل لیست فزاینده مزایای آن محبوبیت پیدا کرده است. گفته می شود که پوست را با حداقل ناراحتی و در زمان کوتاهی جوانسازی و صاف می کند و می توان آن را متناسب با نیازهای هر فرد تنظیم کرد.

از مزایای میکرونیدلینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش ظاهر اسکارها، از جمله اسکار آکنه

کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروک

کاهش منافذ بزرگ شده

کاهش لکه های تیره

صاف کردن رنگ ناهموار پوست

بهبود خاصیت ارتجاعی پوست

کاهش ظاهر علائم کششی

تقویت رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی

هزینه میکرونیدلینگ نسبت به لیزر درمانی بسیار کمتر است و ممکن است برای برخی افراد بهتر عمل کند. درمان های لیزری شامل استفاده از گرما است که می تواند بر رنگدانه پوست شما تأثیر بگذارد.افرادی که دارای رنگ پوست تیره‌تر هستند، ممکن است میکرونیدلینگ را به لیزر درمانی ترجیح دهند.

مناطق مورد نظر برای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ بیشتر برای صورت استفاده می شود.علاوه بر صورت، گاهی اوقات از میکرونیدلینگ برای درمان ترک های پوستی در سایر نواحی بدن استفاده می شود. میکرونیدلینگ در صورت ترکیب با فیلرها برای علائم کشش روی ران ها و ناحیه شکم موثر است. جای زخم در سایر قسمت های بدن نیز ممکن است با این روش درمان شود.

میکرونیدلینگ چگونه کار می کند؟

میکرونیدلینگ با ایجاد خراش های ریز روی پوست، باعث آسیب جزئی به پوست می شود و پوست با ساخت بافت جدید، کلاژن بیشتری تولید میکند.

این بافت جدید شاداب تر و صاف تر است. معمولاً پوست با افزایش سن یا آسیب ،کلاژن خود را از دست می دهد. با تحریک پوست به ساختن بافت جدید، کلاژن اضافی به سفت‌تر شدن پوست کمک میکند.

میکرونیدلینگ ممکن است با مزوتراپی، RF فرکشنال و PRP  نیز ترکیب شود. در طول مشاوره، متخصص پوست می تواند به شما در تصمیم گیری در مورد گزینه های درمانی اضافی و هزینه های تخمینی آنها کمک کند.

آیا خطرات یا عوارض جانبی وجود دارد؟

مانند تمام عمل های زیبایی، میکرونیدلینگ نیز خطراتی دارد. شایع ترین عارضه جانبی، تحریک جزئی پوست بلافاصله پس از عمل است. همچنین ممکن است برای چند روز قرمزی را مشاهده کنید.

میکرونیدلینگ برای کسانی که مشکلات زیر را دارند مناسب نمیباشد:

بیماری های پوستی خاصی مانند پسوریازیس یا اگزما دارند

زخم های باز یا آکنه فعال دارند

اخیرا پرتودرمانی داشته اند

سابقه اسکار پوستی دارند

افرادی که باردار هستند ممکن است قبل از درمان نیاز به معاینه توسط متخصص زنان و زایمان داشته باشند.

آماده شدن برای میکرونیدلینگ

قبل از انجام عمل، دز طی مشاوره خود با پزشک، تمامی موارد مهم را بازگو کنید.ممکن است لازم باشد مصرف برخی داروها مانند ایبوپروفن و داروهای درمان آکنه (مانند آکوتان) را قبل از انجام عمل متوقف کنید.

همچنین توصیه می شود از استفاده از موادی که ممکن است حساسیت پوست شما را افزایش دهند خودداری کنید. پزشک شما ممکن است توصیه کند که استفاده از رتینوئیدهای موضعی و لایه بردارها را قبل از میکرونیدلینگ متوقف کنید.

مراحل انجام میکرونیدلینگ

در طول این عمل، پزشک با استفاده از ابزاری شبیه قلم با سوزن‌های ریز و استریل، سوراخ‌های کوچکی روی پوست ایجاد می‌کند. نوک سوزن ها آنقدر کوچک هستند متوجه آنها نخواهید شد.

تقریباً 45 دقیقه تا 1 ساعت قبل از عمل، پزشک یک بی‌حسی موضعی را در ناحیه درمان اعمال می‌کند. این کار باعث بی حس شدن پوست در طول فرآیند میکرونیدلینگ می شود که تقریباً 30 دقیقه طول می کشد.

در مجموع،به طور متوسط ​​هر جلسه میکرونیدلینگ تقریباً 2 ساعت طول می کشد.

بعد از میکرونیدلینگ چه انتظاری باید داشت

میکرونیدلینگ به اندازه جراحی پلاستیک تهاجمی نیست و زمان بهبودی آن بسیار کم است.